Arcobaleno Genk

 

Valdo Spumanti Srl

De geschiedenis van Valdo Prosecco begon in 1926 toen een groep ondernemende wijnmakers uit Valdobbiadene besloot om hun krachten te bundelen met het creëren van de Società Anonima Vini Superiori: een bedrijf dat zich voornamelijk toelegde op de productie van mousserende wijn van Valdobbiadene Prosecco Superiore en Cartizze.

De grote stap voorwaarts op het gebied van kwaliteit begon in het begin van de jaren twintig toen het bedrijf werd gekocht door de familie Bolla uit Verona en werd omgedoopt tot: Valdo Spumanti.

Sergio Bolla, de vader van Pierluigi, de huidige voorzitter, richtte zich op het uitbreiden van de verkoop, zowel in Italië als in het buitenland, hij bepaalde nieuwe commerciële en productiedoelen met als doel het vergroten van het bewustzijn van Prosecco Valdo, of om precies te zijn het Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, gedurende het hele proces. wereld.

Een cultuur van uitmuntendheid sinds 1926

De naam Valdo Prosecco doet onmiddellijk denken aan de hogere regionen van de Valdobbiadene waardoor deze een ambassadeur is over de hele wereld. De geschiedenis van de Valdo wijngaarden in deze regio met grote natuurlijke rijkdommen en het hart van de productie voor de Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG dateert uit 1926. Sindsdien heeft Valdo de voorrang gegeven aan een cultuur van uitmuntendheid, smaak en knowhow, verdiend door hard werken en onvermoeibare passie.

Uit deze passie is Valdo Prosecco is gemaakt.