Arcobaleno Genk

Een mooie wijn gemaakt van de dolcetto druif geeft frisse, zachte rode wijnen waarin je vooral kersen herkend. Dolcetto is niet zoet, zoals de naam ‘de kleine zoete’ doet vermoeden. Je vindt de Dolcetto voornamelijk in Noord-Italië in de provincie Piemonte. De druif heeft van zichzelf flink wat tannines, vooral uit de pitten, en die zijn vaak wat “hard”. De druiven moet daardoor voorzichtig behandeld worden tijdens de vinificatie. De Dolcetto levert wijnen op die het traditioneel vrij jong gedronken worden.

Klassieke Dolcetto is echt een elke dag wijn, die veel bij pasta’s en pizza’s gedronken wordt. Ook gaat hij vanwege zijn tannines goed samen met eiwitrijk eten zoals salami en andere droge worst. Door zijn stevige karakter ook prima begeleider van minder subtiel eten zoals bij de barbeque.De afgelopen jaren is er ook steeds meer geëxperimenteerd met houtgelagerde Dolcetto’s, en daarmee zijn zeer mooie resultaten bereikt. De Dolcetto heeft meer in huis dan eerder werd gedacht, en de tophuizen maken bijzonder fraaie Dolceto’s die zich ook lenen om meerdere jaren te ouderen. In de Dogliani heeft dit zelfs geresulteerd in de toekenning van de DOCG status.

De Dolcetta druif geeft een wijn met een relatief lage zuurgraad, zachte tannines, terwijl het aroma’s heeft van veel zwart fruit, koffie en zeker ook een hint van viooltjes. De wijn vormt een goede combinatie met pasta en tomatensaus, lam en harde oude kazen zoals Pecorino.

Tijdelijk uitverkocht!

Tijdelijk uitverkocht!

Lees meerQuick View