Arcobaleno Genk

 

“Podere Sapaio, Born in Bolgheri”

Een prachtige ‘farming estate’, 40 hectare groot, volledig gefocused op het maken van Bordeauxrassen in Bolgheri. Aan het roer staat Massimo Piccin, ingenieur uit Verona, die hier sinds 1999 zijn droom heeft verwezenlijkt. Zijn filosofie is: “Great wines can’t do without men’s great passion”. De wijnen ondergaan hun alcoholische gisting op staal en de ‘malo’ geschiedt op eikenhouten vaten. Verfijning vindt plaats op Franse barrique gedurende 8 – 18 maanden afhankelijk van de wijn en de jaargang.

De wijngaardportfolio van Podere Sapaio omvat Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot, drie typische variëteiten uit de Bordelais, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de reputatie van Bolgheri-wijnen. De druiven worden zo voorzichtig mogelijk geoogst en vervolgens zeer consciëntieus verwerkt in de kelder. De gecultiveerde gebieden bevinden zich op quartaire afzettingen en variëren van bodems met losse grofkorrelige zandafzettingen tot alluviale bodems met kalkhoudende ondergrond waardoor het water goed kan wegvloeien. Het zijn stilistische wijnen; modern, precies, zacht qua extractie en altijd met verfijnde houttonen.

Het assortiment van het huis bevat slechts twee wijnen geproduceerd in een moderne stijl. Beide wijnen combineren de finesse van Bordeaux met het typische West-Toscaanse terroir. Piccin gaf zijn twee cuvées de namen Sapaio en Volpolo. Piccin koos overigens beide namen, in overeenstemming met de oude Toscaanse druivenrassen Sapaia en Volpola, om de binnenlandse oorsprong van zijn wijnen te benadrukken.

Nog geen cadeau voor de feestdagen voor je geliefden of nog een eindejaarsgeschenk voor jouw personeel?

Wij hebben de perfecte oplossing voor jou, namelijk onze geschenkmanden gevuld met lekkers uit Italië! Helemaal naar jouw goesting, rekening houdend met het gewenste budget.

Bestel nu jouw geschenkmanden voor de feestdagen!