Arcobaleno Genk

De familie Recchia is sinds 1906 actief in de wijnbouw. Het bedrijf bezit in totaal zeventig hectare wijngaarden waarvan een deel in het Valpolicella gebied en een deel in het Bardolino en Custoza gebied. Deze drie wijngebieden liggen noordwestelijk van de stad Verona. Het is een echt familiebedrijf waarin alle familieleden meewerken.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Negrar in het hart van het Valpolicella gebied waar de beste wijngaarden van het gebied liggen. De Recchia wijnen worden dan ook verkocht met de aantekening ‘Valpolicella Classico’. Dit is alleen voorbehouden aan de wijnen afkomstig uit het beste deel van het gebied.

De stijl van de Recchia wijnen is herkenbaar. Enerzijds zijn ze fruitig en fris, anderzijds vol, rond en soepel. Deze elegante stijl spreekt ons aan en is voor ons de belangrijkste reden geweest om voor de wijnen van Recchia te kiezen.

De wijn worden onder drie lijnen op de markt gebracht. De wijnen met het Masùa de Jago label zijn afkomstig van wijngaarden die op de Masùa di Jago heuvel liggen. De Ripasso ‘Le Muraie’ en de Amarone ‘Cà Bertoldi’ zijn de namen van twee wijngaarden waar de druiven voor deze twee wijnen vandaan komen. Beide wijngaarden geven druiven van zeer hoge kwaliteit en geven de wijnen ongekende kracht, verfijning en smaakdiepgang. De wijnen afkomstig uit het Bardolino gebied, dat aan de westkant van het Valpolicella gebied grenst, komen een witte, rosé en rode wijn van het familie domein Poderi del Roccolo.

Nog geen cadeau voor de feestdagen voor je geliefden of nog een eindejaarsgeschenk voor jouw personeel?

Wij hebben de perfecte oplossing voor jou, namelijk onze geschenkmanden gevuld met lekkers uit Italië! Helemaal naar jouw goesting, rekening houdend met het gewenste budget.

Bestel nu jouw geschenkmanden voor de feestdagen!