Arcobaleno Genk

Lombardia, of zoals wij in Nederland zeggen Lombardije, is een van de noordelijkste regio’s van Italië en grenst aan Zwitserland. De hoofdstad van Lombardije is Milano. Verder is Lombardije de rijkste regio van Italië en bovendien een van de rijkste regio’s van heel Europa. Dit is te danken aan de enorme industrie in en rondom Milano.

Het noorden van Lombardije wordt gedomineerd door de Alpen, maar de grote meren spelen ook een enorme rol bij de klitmaatomstandigheden in de regio. Lago di Como, Lago d’Iseo, Lago Maggiore en Lago di Garda zorgen ervoor dat het klimaat in de regio iets wordt getemperd. Het matigende effect van de 4 grote meren op het klimaat heeft een positief effect op de wijnproductie. Naarmate je meer in het zuiden komt van Lombardije, gaat het landschap geleidelijk over in heuvels en daarna in de vlaktes van de rivier de Po. Het bijzondere aan Lombardije is dat de wijn in deze regio wordt gemaakt op hoogtes die enorm van elkaar afwijken. De wijngaarden van Valtellina beginnen bijvoorbeeld op een hoogte van 235 meter, maar er worden ook wijnen geproduceerd op een hoogte van 765 meter. De verschillende condities door de invloeden van de bergen, rivieren en vlaktes zorgen er voor dat er een enorme diversiteit aan Italiaanse wijnen is in Lombardije.

Ondanks de grote diversiteit in de regio herbergt Lombardije 5 wijnen met het hoogste Italiaanse keurmerk Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) en 20 wijnen met op een na hoogste keurmerk Denominazione di Origine Controlatta (DOC).

Nog geen cadeau voor de feestdagen voor je geliefden of nog een eindejaarsgeschenk voor jouw personeel?

Wij hebben de perfecte oplossing voor jou, namelijk onze geschenkmanden gevuld met lekkers uit Italië! Helemaal naar jouw goesting, rekening houdend met het gewenste budget.

Bestel nu jouw geschenkmanden voor de feestdagen!